Kodused kotletid on minu jaoks lapsepõlvenostalgia. Oma krõbeda ümbrise ja mahlase sisuga on nad siiani minu suured lemmikud lihatoitude seast. Praegusel ajal on populaarseks muutunud sibula asendamine sibulapulbriga ning pehme saia asendamine riivsaiaga, kuid julgen väita, et tulemus pole pooltki nii maitsev. Ikka värske sai ja sibul annavad õige tulemuse.
Vaja läheb:
600 g hakkliha
2 dl vett
3 viilu saia
3 viilu saia
2 sibulat
1 spl võid
1 muna
1 tl jämedat meresoola
0,5 tl purustatud musta pipart
Lisaks: jahu paneerimiseks ning õli küpsetamiseks
Pudista sai sõrmede vahel tükikesteks ning vala veega üle, jäta ca 10-ks minutiks seisma. Samal ajal tükelda sibulad ning prae võis klaasjaks, lisa saiapudile. Lisa segule muna, sool, pipar ja lõpuks ka hakkliha. Vormi saadud segust parajad pätsikesed, paneeri jahus ning prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks (seest võib jääda tooreks, kuna lõplik valmimine toimub praeahjus).
Lao praetud kotletid ahjuplaadile ning järelküpseta neid ahjus 180 kraadi juures ca 15-20 minutit. Serveeri näiteks keedetud kartulite ning peedisalatiga. Mina tegin juurde veel ka tavalist valget jahu-või-piima- kastet. Maitses väga hästi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar