Tomatisupid on ühed mu lemmikud, kuna neis on parajalt särtsu ja mõnusat värskust. See supp valmib kiirelt ning sobib süüa nii soojalt kui ka külmalt. Tomatisupp saab õige meki ahjus röstitud köögiviljadest. Tõeliselt maitsev kõhutäis, teen teinekord kindlasti veel!
Vaja läheb:
600-800 g värskeid tomateid
1 suur porgand
1 punane paprika
2 suurt sibulat
3 suurt küüslauguküünt
4-5 spl oliiviõli
400 g tükeldatud konservtomateid
1 dl päikesekuivatatud tomateid
0,5 dl köögivilja- või kanapuljongit
1 spl pruuni suhkrut
2 spl punast palsamiäädikat
soola/pipart
Lisaks röstitud saiakuubikuid, erinevaid seemneid.
Lõika tomatid ja sibulad sektoriteks, porgand viiludeks, paprika suuremateks ribadeks, küüslaugud lihtsalt puhasta (ära tükelda). Sega kõik see need köögiviljad õli ja natukese soolaga ning laota ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit (köögiviljad peaksid olema pehmed, kuid mitte kõrbenud). Samal ajal, kui see pannitäis on ahjus, vala tükeldatud tomatid (konservist) potti, lisa puljong ning ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Kuumutamise lõpupoole lisa segule pruun suhkur, palsamiäädikas, ning natuke soola/pipart. Kui ahjuköögiviljad on valmis saanud, vala needki potti ning töötle supp saumikseriga siidiseks. Võid kasutada ka blenderit. Nüüd maitse suppi, vajadusel lisa veel soola, pipart, suhkrut või palsamiäädikat.
Supp on väga hea krõbedate saiakuubikute ning erinevate seemnetega (nt päevalille - ja kõrvitsaseemnetega). Supp on väga maitsev ka külmana.
Algne idee pärineb siit, kuid kohandasin retsepti oma käe järgi päris palju.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar