See rullbiskviit maitseb uskumatult õrnalt ja hõrgult ning seda tänu jahuvabale koostisele. Parim kohe valmistamise päeval, siis on see rull eriliselt kohev ja suussulav. Vahele sobivad mistahes marjad - nii värsked kui ka külmutatud. Minu ja minu sõprade suur-suur lemmik nüüdsest!
3 suurt muna
1,5 dl peensuhkrut
1,5 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS
600 g maitsestamata kohupiimapastat
300 ml rõõska koort 35%
1 dl suhkrut
25 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)
200 g marju
Biskviidi valmistamiseks eralda munavalged -kollastest ning vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lõpuks vahusta hulka ka munakollased. Sega kartulijahu küpsetuspulbriga ning sõelu munavahu hulka, sega õrnalt ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 6-8 minutit. Valmis biskviit kummuta teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile (ära rulli keera, kuna see biskviit on väga õrn ja kannatab rullikeeramist ainult korra!).
Täidise jaoks sega vanillikastmepulber kohupiimapastaga, vahusta rõõsk koor suhkruga. Sega vahustatud koor õrnalt kohupiima hulka. Määri kreem jahtunud biskviidile, puista üle marjadega ning keera rulli. Lase enne sööma hakkamist paar tundi külmas taheneda.
Allikas: ajakiri Eesti Naine (retsepti autor Lia Virkus)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar