Mahlane ja maitsev salat, mis sobib suvisesse aega nagu valatult. Sobib nii iseseisvaks kergeks eineks kui ka näiteks mõne liharoa kõrvale. Tooraine kvaliteet on siin ülioluline, seetõttu ongi seda salatit hea teha suvisel ajal, kui värske kraam pakatab maitsetest ja aroomidest.
SALAT
1 pakk frillice salatit
300 g kollaseid või rohelisi aedube (juppideks lõigatud)
500 g kirsstomateid
1 paprika
1 punane sibul
200 g fetat
8 viilu röstsaia + pisut oliiviõli
KASTE
0,5 dl mahedamaitselist toiduõli
1 suurem küüslauguküüs
1 tl vedelat mett
sorts sidrunimahla või valge veini äädikat
soola/pipart
Keeda aedube soolaga maitsestatud vees ca 4 minutit, kurna ja jahuta. Lõika röstsaiaviilud kuubikuteks, laota ahjuplaadile ühekordse kihina ning piserda üle oliiviõliga. Sega kätega kergelt läbi ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit, vahepeal lusikaga kuubikuid segades. Valmis saiakrutoonid on kaunilt kuldpruunid.
Kastme jaoks sega kokku toiduõli, purustatud küüslauk, mesi, sidrunimahl või valge veini äädikas ja sool.
Vahetult enne serveerimist pane salat kokku. Rebi frillice õrnalt väiksemaks ja lao vaagnale, sinna peale puista jahtunud aedoad. Lõika kirsstomatid sektoriteks, sibul õhukesteks viiludeks ning paprika suupärasteks tükkideks ning laota vaagnale aedubadele ja frillice'le seltsiks. Kõige peale puista fetakuubikud. Nirista üle kastmega ning jahvata peale musta pipart. Saiakrutoonid tuleks serveerida eraldi kausikeses, nii et iga sööja enda portsule neid ise lisada saaks. Suurele vaagnale ma ei soovita neid puistada, kuna sai liguneb kiirelt läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar