Pilt

Pilt

Võrratu kama-toorjuustukook

Oh, see kook on puhas nauding! Hapukas marjakate, kreemjas-õhuline sisu ja krõbe põhi on klassikaline ja hästitoimiv kooslus. Võrreldes algse retseptiga on minu  koogis tunduvalt vähem želatiini, mistõttu on tulemus eriliselt kreemjas ja hõrk. Koogi laialivalgumist karta pole vaja, kuna toorjuust ja kamajahu aitavad samuti vormi hoida. Lisaks eelistan mina küpsisepõhja läbi küpsetada, kuna nii jääb krõbedam.


PÕHI
200 g digestive küpsiseid
100 g võid

TÄIDIS
400 g toorjuustu (Piimameister Otto on minu lemmik)
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 dl rõõska koort 35%-list + 1 spl tuhksuhkrut
1,5 dl suhkrut
3-4 spl kamajahu
2 tl želatiini + 0,5 dl piima

KATE
330 g hapukat moosi või marjapüreed suhkruga (minul oli pooleks mustsõstra keedis ja vaarika toormoos)
1,5 tl želatiinipulbrit + 2 spl külma vett


Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru saadud puru koogivormi põhja ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 10 minutit (kuni äärest on kergelt kuldpruun). Võta koogivorm ahjust välja ja lase jahtuda. 

Täidise jaoks hõõru toasoe toorjuust suhkruga lahti, lisa kohupiimapasta ning kamajahu ning sega ühtlaseks kreemiks. Pane želatiinipulber 0,5 dl piimaga 5 minutiks paisuma. Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga ja jäta natukeseks ootele. Sulata paisunud želatiin pliidil madalal kuumusel ja pidevalt segades (keeta ei tohi!). Lase želatiinil pisut jahtuda ning nirista toorjuustu-kohupiimamassi hulka, ise samal ajal hoolega segades. Kõige viimasena lisa õrnalt segades vahukoor. Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta vähemalt 4-5 tunniks külma tahenema.

Marjakatte jaoks paisuta želatiinipulbrit 5 minutit 2 spl külma veega. Lisa paar spl marjapüreed või moosi ja sulata želatiin madalal kuumusel pliidil pidevalt segades. Lisa sulanud želatiinile ülejäänud toasoe moos või marjapüree, sega ühtlaseks ja vala tardunud koogile ühtlase kihina.


Algne retsept siit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar