Pilt

Pilt

Õrnsoola lõhefilee

Kvaliteetne lõhe on väärtuslik toiduaine, mida peaks kohtlema suure austusega. Maitseainete üleküllus ja õrna kalaliha ületöötlemine rikuvad ära selle delikaatse maitse ja tekstuuri. Siin kehtib reegel - vähem on rohkem. 

Selle retsepti jaoks on vaja VÄGA värsket kala, seega osta usaldusväärsest ja suure käibega müügikohast.  


Vaja läheb:
ca 700 g nahaga lõhefileed
1 spl jämedat meresoola
1 tl suhkrut

Sega suhkur ja sool omavahel ning puista ühtlaselt filee pinnale. Lõika filee ristipidi pooleks ning tõsta fileepooled omavahel kokku. Mässi kala tihedalt toidukilesse ning tõsta kaheks ööpäevaks külmkappi maitsestuma. 

Valmis kala viiluta, soovi korral võid viiludele jahvatada musta pipart või puistada hakitud tilli. Kala tuleks kindlasti ära tarbida paari päeva jooksul.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar