Täiuslik toorjuustukook, mis lihtsalt sulab suus! Õhuke põhi, rikkalikult kreemjas toorjuustutäidis ning hapukas kirsikaste on ülimalt lummav kooslus.
PÕHI
200 g kaeraküpsiseid (nt Kalevi digestive)
100 g sulatatud võid
TÄIDIS
800 g toorjuustu (Otto Piimameistri oma on parim)
500 g magusat kondenspiima
4 suurt muna
KIRSIKASTE
6 dl kirsikompotti koos vedelikuga
1 tl suhkrut
1,5 dl külma vett + 3 spl maisitärklist
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja.
Valmista täidis. Selleks hõõru toasoe toorjuust kausis lahti, lisa ükshaaval toasoojad munad. Peale iga muna lisamist hõõru segu ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa kondenspiim ning sega kreem ilusaks siidiseks massiks. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus ca 60 minutit. Valmis kook peaks olema äärtest kergelt kuldkollane, kuid keskelt hele. NB! aseta küpsemise ajaks ahju põhjale väike kausike veega, kuna toorjuustukook tahab niisket keskkonda!
Kui kook on valmis, keera kuumus kinni ja jäta kook praokil uksega ahju jahtuma vähemalt 1 tunniks - veel parem, kui ta seal täiesti maha jahtuda saab. Hoia kooki enne söömist vähemalt üleöö külmkapis.
Serveerimisel vala koogile kirsikaste. Kirsikastme valmistamiseks kalla kirsikompott potti, lisa suhkur ning kuumuta keemiseni. Sega tärklis külma veega ning lisa kompotile, ise pidevalt segades. Kuumuta kastet nõrgal tulel minut-paar, kuni see pakseneb. Tõsta tulelt ja laste jahtuda toatemperatuurini. Vala kaste koogile ja naudi!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar