Pilt

Pilt

Kanapirukas brokoli ja valgehallitusjuustuga

Pisut ebatavaline, kuid vaimustav kooslus kanast, brokolist ja valgehallitus-juustust. Pirukas on lihtne teha, maitseb imeliselt ning lisaks näeb väga šikk välja. Parim kohe soojalt koos värske salatiga, kuid maitseb ka ilma selleta mahlaselt.


PÕHI
100 g võid
200 g jahu
70 ml vett
0,5 tl peensoola


TÄIDIS
400 g kanafileed + praadimiseks õli
1 tl Santa Maria maitseainesegu American Cajun (chicken and beef)
125-150 g valgehallitusjuustu
1 porru
1 küüslauguküüs
120 g brokolit
2 muna
200 ml piima
soola, pipart

Põhja jaoks sega jahu ja sool omavahel. Seejärel sega kõik põhja komponendid omavahel ja pane tainas külmkappi vähemalt tunniks seisma. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi, nii et ääred jäävad kõrgemad. Seda on kõige lihtsam teha nii, et rullid taigna lahti ja paigaldad ettevaatlikult küpsetusvormi põhja ja äärtele. Toesta ääred fooliumiribadega või kata taigen küpsetuspaberiga ning vala peale küpsetusoad (mina olen ka tavalisi kuivatatud ube kasutanud). Küpseta põhja 200 kraadises ahjus ca 12-15 minutit.

Katte tarvis tükelda suuremad brokolid ja lõika kanafileest kuubikud. Maitsesta kana maitseaineseguga American Cajun, mis annab kanale imehea maitse. Pane kana pannile praadima, prae ca 3 minutit. Lõika porru ratasteks, peenesta küüslauk - lisa need pannile kana juurde. Lõpuks lisa ka brokoli. Vajadusel maitsesta segu natukese soola ja pipraga. Laota koostisosad eelküpsetatud põhjale. Klopi lahti munad, lisa piim ning soovi korral pisut soola ja pipart ning kalla kaste vormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel võta pirukas ahjust välja ning kata hallitusjuustuviiludega. Küpseta veel ca 10 minutit.


Algne retsept siit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar