Meekook on nime poolest küll kook, kuid oma olemuselt täidab väga edukalt ka tordi rolli, olles ühtaegu nii pidulik kui ka ülimaitsev. Kui lauale tuuakse omatehtud meekook, siis imetlevaid pilke jagub ning kõik tahavad seda ilmtingimata proovida. Tõesti superhea kook, mida teen kindlasti teinekordki!
Tuleb 24 cm läbimõõduga kook
PÕHI
75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu
KREEM
795 g 30%-list hapukoort
240 g kondenspiima karamelli
Sega kuuma taluvas kausis mesi, suhkur ja muna omavahel ning pane valmis vesivann (keeva veega pott, mille kohale saab tõsta tainakausi). Tõsta tahke või mee-suhkru-munasegu peale ja lase sellel vesivannil täielikult sulada. Või sulamise ajal segu mitte segada. Kui või on täielikult sulanud, lisa sooda ja sega läbi. Jäta segu jahtuma. Jahtunud segule lisa juurde jahu ja sega tainaks.
Saadud tainas jaga 7 võrdseks tükiks. Iga tükk tuleks rullida hästi õhukeseks ja võimalikult võrdseks plaadiks ning küpsetada 200-kraadises ahjus pruunikaks. Lõika veel soojadest tainaplaatidest soovitud suurusega kujund kohe välja (võid selleks otstarbeks küpsetuspaberist šablooni kasutada). Ülejäävad servad tee puruks - sellest tuleb purukate. Sega hapukoor kondenspiima karamelliga. Ühenda põhjad hapukoorekreemiga, kata puistega ja jäta üleöö imbuma. Serveeri järgmisel päeval.
Saadud tainas jaga 7 võrdseks tükiks. Iga tükk tuleks rullida hästi õhukeseks ja võimalikult võrdseks plaadiks ning küpsetada 200-kraadises ahjus pruunikaks. Lõika veel soojadest tainaplaatidest soovitud suurusega kujund kohe välja (võid selleks otstarbeks küpsetuspaberist šablooni kasutada). Ülejäävad servad tee puruks - sellest tuleb purukate. Sega hapukoor kondenspiima karamelliga. Ühenda põhjad hapukoorekreemiga, kata puistega ja jäta üleöö imbuma. Serveeri järgmisel päeval.
Soovitus: pane kook kokku lahtikäivas koogivormis - nii on kindel, et kogu kreem imbub kenasti koogi sisse ja ükski piisk ei lähe kaduma.
Leidsin retsepti siit ja muutsin seda oma käe ja maitse järgi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar