Plovi võib teha mitmel moel. Minu variant on suhteliselt kiire ja lihtne, selline mille saab valmis teha ka tööpäeva õhtul. Maitseb aga sellegipoolest superhästi, eriti kui kasutad seasisefileed, mis jääb iseäranis pehme ja mõnus. Porgandit lisan heldelt, kuna siis saab toit mahlakas ja tervislik.
Vaja läheb:
500-600 g sealiha (nt sisefileed)
4 suurt porgandit, hakituna
350 g riisi
300 g meelepärast valmis tomatikastet
3 suurt küüslauguküünt, hakituna
1-1,5 dl toiduõli
1,5 l kuuma vett
soola-pipart
Puhasta liha kelmetest ja muust ebasoovitavast ning lõika suupärasteks kuubikuteks. Aja pannil pool õlikogust kuumaks ja pruunista lihakuubikuid kuumas õlis 4-5 minutit. Vala lihakuubikud koos praadimisõliga potti. Kalla peale kuum vesi ja tõsta pliidile hauduma. Vahepeal haki porgandid väikesteks kuubikuteks ja peenesta küüslauguküüned. Vala pannile ülejäänud õlikogus ja prae selles porgandit mõned minutit, lisa ka küüslauk ja kuumuta korraks läbi. Lõpuks lisa pannile tomatipasta ja kuumuta kõike koos mõned minutid. Vala porgandisegu potti liha juurde. Loputa keetmata riis külma veega üle ja pane samuti potti. Maitsesta toitu soola ja pipraga ning lase kaane all vaiksel tulel podiseda kuni riis on küps (ca 30 minutit). Vahepeal käi piilumas, kas on vaja vett lisada. Segada tohib nii vähe kui võimalik, et riisiterad ei puruneks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar