Vaja läheb:
500 g sea sisefileed
2 spl maisitärklist
praadimiseks õli
1 spl seesamiõli
3 hakitud küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverit - hakitult
5-6 spl sojakastet
2-3 spl pruuni suhkrut
1 spl riisi- või valgeveiniäädikat
2-3 spl magusat tšillikastet
250 ml külma vett + 1 tl maisitärklist
hakitud värsket tšillit, rohelist sibulat ja seesamiseemneid (soovi korral)
Juurde keedetud jasmiiniriisi.
Esmalt puhasta sea sisefilee kelmetest, seejärel lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks. Sega lihaviilud 2 spl maisitärklisega hoolikalt kokku ja tõsta külma ootele. Vahepeal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil seesamiõli ja kuumuta hakitud ingverit ja küüslauku selles minut-paar. Sega juurde sojakaste, suhkur, tšillikaste ja äädikas. Kõige lõpus lisa külm vesi, kuhu oled eelnevalt sisse seganud 1 tl maisitärklist. Sega kõik ühtlaseks kastmeks ja keeda paar minutit. Tõsta kõrvale.
Kuumuta sügavamas pannis suurem kogus õli (minul kulus ca 0,5 l) ning friti sealihaviile osade kaupa õlis. Kuna lihaviilud on õhukesed, siis küpsevad nad paari-kolme minutiga läbi. Tõsta küpsed lihaviilud vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma ja aseta järgmised viilud küpsema. Tõsta küpsed lihaviilud kastmesse ja kuumuta veel korra läbi. Serveerides võid soovi korral lisada värsket tšillit, rohelist sibulat ja seesamiseemneid.
Algne retsept on ajakirjast Oma Maitse (oktoober 2017)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar