Rikkalik toorjuustukook, mis jääb mõnusalt kreemjas ja hõrk. Kõrvitsat on sees üksjagu, kuid selle maitset tunda ei jää. Samas on kooki süües teadmine, et lisaks rohketele kaloritele on selles ka midagi tervislikku. Mina kasutasin tavalist kodumaist kõrvitsat, mistõttu ei jäänud kook kuigi kollane. Kasutades intensiivsema värviga muskaatkõrvitsat, saab kindlasti kollasema tulemuse. Eriti meeldib mulle selle koogi põhi - küpsistest koogipõhjad hakkavadki juba igavaks muutuma.
PÕHI
60 g võid
60 g tumedat šokolaadi
60 g suhkrut
1 suur muna
30 g nisujahu
60 g võid
60 g tumedat šokolaadi
60 g suhkrut
1 suur muna
30 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
peotäis mandlilaaste
näpuotsatäis soola
peotäis mandlilaaste
TÄIDIS
140 g tumedat šokolaadi
600 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
4 suurt toatemperatuuril muna
1 sl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
400 g kõrvitsapüreed
1 tl kaneeli
Põhja valmistamiseks sulata tükeldatud või ja šokolaad madalal kuumusel pidevalt segades või vesivannil. Sega hulka suhkur, lase natukene jahtuda ja lisa muna. Teises kausis sega sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa jahusegu ja mandlilaastud šokolaadimassile ning sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi, silu pind ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 10-12 minutit kuni põhi on kerkinud ja katsudes kuiv.
Täidise jaoks sulata šokolaad. Vispelda toasoe toorjuust suhkruga, lisa edasi vispliga segades ükshaaval munad, seejärel maisitärklis ja vanilliekstrakt. Sega kolmandik juustusegust sulatatud šokolaadiga, ülejäänud juustusegu kõrvitsapüree ja kaneeliga.
Vala 3/4 kõrvitsa-juustusegust eelküpsetatud põhjale, lisa šokolaadisegu ja seejärel vala peale ülejäänud kõrvitsasegu. Aja noaga kihte natukene segamini, et tekiks muster.
Aseta ahju põhjale kauss veega ning küpseta kooki ahju keskosas 160 kraadi juures ca 60 minutit kuni koogi ääred on tahenenud, kuid keskelt veel kergelt võdiseb. Keera ahjul kuumus kinni, paota ahjuuks ja jäta kook veel üheks tunniks ahju seisma, kuni täidis on täielikult tahenenud.
Lase koogil jahtuda ja hoia seda enne serveerimist üleöö külmkapis. Serveerides riivi peale tumedat šokolaadi.
Retsepti leidsin siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar