Imehea õunakook, mis saab eriti maitsev kodumaiste hapukate õunadega. Koogi põhi jääb mõnusalt pehme ja õhuline. Retsept, mis töötab alati ning mis on ja jääb minu õunakookide raudvarasse!
Antud kogusest valmib suur plaadikook. Kui soovid väiksemat kooki, siis 24 cm läbimõõduga koogivormi puhul võta kõiki aineid poole vähem.
PÕHI
300 g toasooja võid
3 dl suhkrut
6 muna
3,75 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl vanillisuhkrut
KATE
600 g puhastatud ja viilutatud õunu
2 spl suhkrut
1 tl kaneeli
Põhja jaoks hõõru toasoe või suhkruga lahti, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega omavahel janu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisa sõeludes või-munavahule. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks ja vala see küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Aja ühtlaselt laiali. Kata tainas õunaviiludega. Kõige peale raputa suhkru-kaneelisegu. Pane kook eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde küpsema ja küpseta ca 30 minutit. Valmis kook on kaunilt kuldpruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar