Värskusest, aroomidest ja maitsetest pakatav itaaliapärane roog, mis on ühtaegu nii kerge kui ka toitev. Sobib hästi iseseisva toiduna, kuid miks mitte ka praekõrvasena. Valmib kiirelt ja lihtsalt ning maitseb oivaliselt.
Vaja läheb:
600 g rohelisi ube
1 tl jämedat meresoola
Pesto:
3 spl India või pistaatsiapähkleid
3 spl riivitud parmesani
peotäis basiilikulehti
3 spl oliiviõli
1 kooritud küüslauguküüs
sorts värskelt pressitud sidrunimahla
maitse järgi soola
Aja suuremas potis vesi keema, lisa soola. Kui vesi on keema hakanud, lisa rohelised oad ja keeda ca 3 minutit (maitse, võib-olla on vaja natuke kauem keeta). Kui oad on valmis, tõsta enne kurnamist 2 spl keeduvett kõrvale.
Pesto valmistamiseks pane kõik pesto komponendid (k.a. 2 spl ubade keeduvett) saumikseri kannu ja purusta teraliseks massiks. Sega oad pestoga läbi ja serveeri kohe.
*Algne retsept on raamatust "Nigellissima" (N. Lawson, 2012)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar