Mahlane ja mahe mustikakook, mis võlub oma puhta ja rustikaalse maitsega. Parim kook valmib just värsketest metsamustikatest, kuid sobivad ka külmutatud marjad. Täisterajahu annab lisaväärtust nii tekstuurile, maitsele kui ka tervislikkusele.
Täistera-muretainapõhi:
150 g võid
150 g täistera nisujahu
100 g tavalist nisujahu
0,5 tl soola
2 spl suhkrut
1 muna
1 spl piima
Peale:
4-4,5 dl metsamustikaid
0,5 spl suhkrut
Katteks:
2 dl 35%-list rõõska koort
450 g vanilje kohupiimapastat
1-2 spl suhkrut
1,5 spl (ilma kuhjata) vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
Taina valmistamiseks sega suuremas kausis kõik kuivained. Haki juurde külm või. Lisa muna ja piim ning töötle käte abil kiirelt ühtlaseks tainaks. Kata 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Vooderda koogivormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit.
Katte tarvis sega omavahel kohupiimapasta, suhkur ja vaniljekastmepulber. Lõpuks lisa ka rõõsk koor. Sega ühtlaseks kreemiks.
Vala mustikad eelküpsetatud põhjale ja puista neile 0,5 spl suhkrut. Laota mustikatele kohupiima-vahukoorekreem. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 35-40 minutit.
*Algne idee ja retsept on pärit raamatust "Magusad ahvatlused" (Eva-Maria Liiv, Hele-Mai Alamaa, 2012)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar