Pilt

Pilt

Baklažaan pähkli-küüslaugukastmes

Ma pole küll taimetoitlane, kuid sellegipoolest naudin päris tihti lihavabasid sööke. Saab kõhu täis küll! Boonuseks põnevad maitseelamused ja suur avastamisrõõm. Baklažaan, pähklid, brokkol, küüslauk ja seened ühendatud vürtsika magushapu kastmega viivad kelle alla. Leidsin selle retsepti siit ja teen seda kohe kindlasti veel millalgi. Omalt poolt muutsin tšillikogus - lisasin seda ainult nii palju, et kerge õhetus tunda oleks. Aga see on juba maitse asi.


Kaste on eriti maitsev kas riisi või riisinuudlitega...


Vaja läheb:
600 g suuri baklažaanitükke
2-3 sl õli
6-7 küüslauguküünt
2 kuhjaga sl peeneks hakitud ingverit
1 tl kuivatatud tšillihelbeid (kui tahad vürtsikamat, pane rohkem)
100 g India pähkleid
150 g brokoliõisikuid
150 g viilutatud šampinjone
½ tl soola
240 ml kuuma vett
1 spl maisitärklist
480 ml külma vett
6 sl sojakastet
½ sl õunaäädikat või valge veini äädikat

+ keedetud riisi või riisinuudleid

Valmistamine:
Auruta baklažaanitükke 15 minutit. Kui sellist võimalust pole, keeda soolaga maitsestatud vees 5-8 minutit. Baklažaan peab tulema pehme, kuid mitte lödi.
Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned ja ingver. Prae mõni minut. Lisa tšillihelbed ja India pähklid. Prae minut-paar. Lisa brokoliõisikud, šampinjoniviilud ja sool. Sega ja prae mõni minut. Lisa kuum vesi. Lase podiseda, kuni brokkol on valmis.
Vahepeal võta kauss ja sega seal maisitärklis külma vee, sojakastme ja äädikaga läbi. Jäta korraks kõrvale. Lisa aurutatud/keedetud baklažaanitükid pannile. Lisa kaste ja sega läbi. Lase mõni minut podiseda. Kaste pakseneb ja tumeneb tunduvalt. Serveeri keedetud riisi või riisinuudlitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar