Pilt

Pilt

Kreemise kattega hõrk punasesõstrakook

Punane sõstar on väärt mari, seda teame me kõik. Kuid miskipärast ei ole ta sellegipoolest aiasaadustest see kõikse populaarsem tegelane ja seda põhiliselt oma tugeva hapususe ja suurte seemnete pärast. Olen proovinud neist teha erinevaid küpsetisi, kuid ükski pole maitsenud mulle rohkem kui see siin. Magus biskviit, siidine ja mahe kreem ning särtsakalt hapud sõstrad on väga meeldiv kooslus. Soovitan kindlasti proovida!


PÕHI
2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g pehmet võid
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 dl piima
2,5 dl punaseid sõstraid

KATE
300 g 20%-list hapukoort
200 g Kreeka jogurtit
3 muna
1 dl suhkrut
1 spl maisitärklist (või vaniljekastmepulbrit)
2,5 dl punaseid sõstraid

Vahusta toasoojad munad suhkrutega tugevaks vahuks, lisa toasoe või ja mikserda kiirelt ühtlaseks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa piimaga vaheldumisi munasegule. Sega ühtlaseks tainaks ja vala see küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm läbimõõduga koogivormi. Vala tainale 2,5 dl punaseid sõstraid ja vajuta kergelt tainasse.Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Koogi pind peab kergelt kuldpruuniks minema.

Katte jaoks sega omavahel hapukoor, Kreeka jogurt, suhkur ja maisitärklis. Lõpuks vispelda hulka munad. Kõige lõpuks lisa punased sõstrad. Vala segu eelküpsetatud koogile ja aseta kook uuesti 200 kraadisesse ahju küpsema. Kook peaks olema valmis 20-25 minuti pärast. Valmis kook ei tohi pealt olla vedel, keskkoht peaks ainult kergelt võdisema. Söö toasoojalt.


Algne retsept on pärit siit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar