Pilt

Pilt

Banoffee kook

Võrratu kook, mis valmib eriti lihtsa vaevaga ja mille õnnestumiseks ei pea eriline kokkamisgeenius olema. Krõbe põhi, karamelline-banaanine sisu ja kohev kreem moodustavad luksusliku koosluse nii maitse kui tekstuuri poolest. Mulle meeldib, kui tordi koostisosadel on kõigil oma iseloom ja maitse säilunud, ja selle koogi puhul see nii just ongi.



PÕHI
400 g digestive küpsiseid
135 g võid
pisut kaneeli (soovi korral)

TÄIDIS
380 g keedetud kondenspiima (nn kondenspiima karamell)
2 suuremat banaani
400 ml 35% rõõska koort
100 g Kreeka jogurtit
0,5 spl tuhksuhkrut
0,5 tl vanilje suhkrut 

KATE
2 banaani
30 g tumedat šokolaadi

Purusta küpsised (nt kilekotis tainarulli abil) ja sega sulatatud võiga. Soovi korral lisa purule näpuotsaga kaneeli. Vooderda 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja laota küpsisepuru vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. See etapp aitab põhjal paremini koos püsida ja minu meelest teeb selle veelgi krõbedamaks. Jahuta põhi enne täidise lisamist täielikult.

Jahtunud põhjale määri karamelli kondenspiim ja selle peale laota viilutatud banaanid. Vahusta rõõsk koor suhkrutega tugevaks vahuks ja sega Kreeka jogurtiga. Tõsta kreem banaanidele. 

Katte jaoks viiluta banaanid ja lao kaunilt koogile. Puista peale jämedalt hakitud või riivitud tume šokolaad. Serveeri kohe või äärmisel juhul kuni 3 tunni jooksul - siis on kindel et põhi on veel krõbe.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar