Pilt

Pilt

Kiired õunapirukad lehttaignapõhjal

Sügisel, kui õunad valmima hakkavad, on väga hea omada käepärast kiireid ja lihtsaid õunakookide retsepte. Nii saad ka tööpäeva õhtul lihtsa vaevaga väga maitsva magusroa valmistada. Õhuke põhi ja mahlane täidis teevad nendest pirukatest suussulava maiuse. Parimad valmistamise päeval, kuid väga head veel ka teisel ja kolmandal päeval.

Vaja läheb:
500 g lehttaigent
õunamoosi
hapukaid õunu
suhkrut-kaneeli

Lõika lehttainast paraja suurusega ruudud või ristkülikud ja torka neisse kahvliga auke (siis ei kerki põhi õhupallina suureks). Ainult äärtesse pole vaja auke teha, kuna äärte kerkimine on väga oluline (täidis ei voola välja). Aseta taignatükid kohe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kuna koos täidisega on neid hiljem võimatu tõsta.

Puhasta ja viiluta õunad. Määri igale taignatükile lahkesti õunamoosi, ainult ääred jäta ca 1 cm ulatuses puhtaks. Õunamoosile lao ühekordse kihina õunaviile, puista üle suhkru-kaneeliseguga ja küpseta pirukaid 200 kraadi juures ca 15-20 minutit (kuni ääred on ilusad kuldsed).

Soovi korral võib pisut jahtunud pirukatele tuhksuhkrut peale sõeluda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar