Jällegi üks ütlemata mõnus, marjane-mahlane kohupiimakook, millele annavad huvitava maitse ja tekstuuri tainale lisatud täisteranisujahu ja kookoshelbed. Kuigi mul ei olnud algselt plaanis seda retsepti siia jäädvustada, siis muutsin oma meelt seoses sööjate huviga koogi koostise vastu.
Kook valmib kerge vaevaga ja lihtsalt sulab suus. Parima koogi saab värsketest marjadest, kuid sobivad ka sügavkülmutatud.
Taigen:
250 g nisujahu (sellest 80 g võiks olla täisteranisujahu)
1 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid
250 g võid (82%)
Täidis:
1 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid
250 g võid (82%)
Täidis:
1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
250 g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
4 spl nisujahu
400 g marju + 2 tl tärklist (tärklist lisa ainult juhul, kui kasutad külmutatud marju)
400 g marju + 2 tl tärklist (tärklist lisa ainult juhul, kui kasutad külmutatud marju)
Tainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 tainast suure ahjuplaadi põhja. Patsuta kätega enam-vähem tasaseks ja ühtlaseks.
Täidiseks sega kokku kohupiim, 4 spl nisujahu, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see marjadega. Kui kasutad külmutatud marju, siis sega need eelnevalt tärklisega. NB! külmutatud marju ei ole vaja enne üles sulatada. Kõige peale puista ülejäänud puru. Kui puru on selleks pisut liiga kleepuv, siis lisa sellele pisut jahu.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas).
Täidiseks sega kokku kohupiim, 4 spl nisujahu, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see marjadega. Kui kasutad külmutatud marju, siis sega need eelnevalt tärklisega. NB! külmutatud marju ei ole vaja enne üles sulatada. Kõige peale puista ülejäänud puru. Kui puru on selleks pisut liiga kleepuv, siis lisa sellele pisut jahu.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas).
Algne retsept on pärit siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar