Pilt

Pilt

Šokolaadirull kirssidega

See on üks parimaid šokolaadi rullbiskviite, mida olen küpsetanud. Šokolaadist pisut mõrkjas biskviit, mahlased kirsid ja siidine kreem on taevalik kooslus. 


Biskviit:
4 muna
1,5 dl suhkrut
4 spl nisujahu
2 spl tärklist
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vahukoort
400 g Kreeka jogurtit
1,5 tl vanillisuhkrut
0,5-1 dl suhkrut

Kirsitäidis:
400 g puhastatud kirsse (sobivad nii värsked kui ka külmutatud kirsid)
1 dl suhkrut  
3 tl maisitärklist

Peale:
50 g tumedat šokolaadi

Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks, vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit. Võta biskviit ahjust, kummuta teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda pealmine paber ja keera kuumalt rulli. Lase täielikult maha jahtuda.

Kirsitäidise jaoks pane potti puhastatud kirsid, suhkur ja tärklis, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud ja moos pakseneb. Lase jahtuda. NB! Kindlasti tuleb kasutada just maisitärklist kuna maisitärklis talub keetmist. Kartulitärklis läheks keetmisel taas vedelaks ja seetõttu siia retsepti ei sobi.

Kreemiks vahusta vahukoor vanillisuhkruga. Sega Kreeka jogurt suhkruga ja lisa vahukoorele, sega ühtlaseks. Määri jahtunud biskviidile kirsitäidis ja tõsta peale vahukoore-jogurtikreem, aja ühtlaselt laiali. Keera biskviit rulli.

Kaunistamiseks sulata tume šokolaad ja nirista kaunilt rullile. Aseta külmikusse ja lase seista vähemalt 4 tundi. 


Algne retsept on pärit siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar