Kartul on üks minu suuremaid lemmikuid köögis - mida kõik temast teha annab! Suvine värske kodumaine kartul on minu jaoks nagu delikatess, mida tahaks roogades eriliselt esile tõsta. See suuretükiline kartulisalat on selleks väga hea võimalus. Salat on tõesti väga-väga maitsev!
Algses retseptis soovitatakse salatit enne serveerimist üleöö külmas hoida, kuid minule meeldib segada salat kokku kas vahetult või siis äärmisel juhul tund-paar enne söömist. Minu jaoks on oluline, et kartul maitseks nagu kartul, tomat nagu tomat ja suitsukana nagu suitsukana. Seistes maitsed ühtlustuvad ja mahlad kipuvad eralduma, mistõttu ei sega ma kunagi salatit eelmisel õhtul valmis. Kui tean, et järgmisel päeval läheb kiireks, siis hakin kõik komponendid kihiti kaussi valmis ja serveerimise päeval segan kastmega salatiks kokku.
Vaja läheb:
6 suuremat kartulit
5 suurt muna
3 marineeritud kurki
3 väikest värsket kurki (või pool pikka kurki)
200-250 g kirsstomateid
200 g suitsukana liha
250 g 20%-list hapukoort
150 g majoneesi
2 tl kanget sinepit
soola, pipart
tilli, rohelist sibulat
Keeda pestud ja puhastatud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Keeda ka munad valmis. Lase jahtuda. Lõika kõik komponendid suuremateks tükkideks ja tõsta suuremasse kaussi. Sega väiksemas kausis hapukoor, majonees ja sinep, maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salatile ja sega läbi. Puista peale hakitud maitseroheline.
Algne retsept siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar