Pilt

Pilt

Praetud räimed

Praetud räim on üks maitsvamaid kalaroogasid, mida tean. Väljast krõbe ja seest mahlane. Ideaalse tulemuse saavutamiseks on muidugi ülimalt tähtis eeldus - täiesti värske iseroogitud kala!


Vaja läheb:
1 kg värsket räime (puhastamata kaal)
3 tl jämedat meresoola
2 muna
2-3 spl piima
1-1,5 dl jahu (mistahes meelepärane jahu sobib)
praadimiseks õli 

Puhasta kalad peadest ja sisikonnast (sabad võiks külge jätta). Kõige parem on seda teha kääridega. Loputa puhastatud kalad külma veega, nõruta ja sega soolaga. Pane kalad sõelale nõrguma. 

Pane jahu puhtasse kilekotti, lisa sinna ka kalad ja raputa segamini nii, et kõik kalad oleksid juhuga kaetud. Vajadusel lisa jahu. Klopi munad piimaga lahti. Võta kilekotist ükshaaval sabapidi räimed, paneeri muna-piimasegus ja aseta kuumale pannile küpsema. Prae mõlemalt poolt ilusaks kuldseks ja küpseks. Hoidu liiga kõrgest kuumusest, kuna paneering läheb kiiresti kärssama. Liiga madalal kuumusel hakkab jällegi paneering lahti tulema, seega oluline on leida õige kuumus.

Söö räimi kohe soojalt koos keedukartulite, värskete kurkide, hapukoore ja tilliga.


Algne retsept on pärit siit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar