Pilt

Pilt

Maailma parimad ahjukartulid

Värske kartuli hooajal on see retsept meie peres tõeline hitt! Väljast krõbedad ning seest nii pehmed ja hõrgud, et söömisega on raske piiri pidada. Need kartulid on lausa nii head, et mingit liha juurde pole vajagi -kõhu saab täis ilma selletagi. Piisab heast kastmest ja mõnest värskest ampsust. Kuid loomulikult sobivad nad ka mõne liha- või kalaroa juurde suurepäraselt!


Vaja läheb:
1 kg värskeid prinke kartuleid (soovitavalt suuremaid)
meresoola
purustatud musta pipart
1 dl mahedamaitselist toiduõli

Pese ja puhasta kartulid (noortel kartulitel võiks koore alles jätta, lihtsalt koledad kohad tuleb välja lõigata). Lõika puhtad kartulid sektoriteks ja pane suurde kaussi. Lisa maitse järgi soola ja pipart, vala juurde toiduõli. Sega korralikult läbi ja vala kartulisektorid ühekordse kihina suurele ahjupannile. Küpseta 200 kraadi juures 45-50 minutit (küpsemise vahepeal võiks kartuleid natuke segada). 

Serveeri soojalt näiteks koos hapukoore-majoneesi-küüslaugu kastmega. Need ahjukartulid on isegi jahtunult väga maitsvad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar