Pilt

Pilt

Valge šokolaadi kook kakaobiskviidi ja mustsõstramoosiga

See tort maitseb nii hõrgult, kreemiselt, marjaselt  ja mahedalt, et ühe tüki söömisega on raske piirduda. Ideaalne tort mistahes aastaajal, kuna kasutada sobib nii värskeid marju (püreestatult) kui ka moosi. Olen väga paljudes kohtades näinud valge šokolaadi koogi retsepti, kus põhjaks on purustatud küpsiste ja sulavõi segu. Minu jaoks on selline kooslus liig mis liig, kuna koogi kreem on juba niigi küllaltki rammus. Seetõttu mõtlesin, et teeks hoopis kakaoga biskviitpõhja, mille vahele määriks hapukat mustsõstramoosi. Nagu kooki süües selgus, siis tasakaalustab mustsõstar oma karge ja puhta maitsega magusat ja pisut isegi lääget valget šokolaadi ülihästi. Ütleks et lausa ideaalne maitsepaar! See kook lihtsalt sulab suus...


KAKAOBISKVIIT
3 suurt muna
0,5 dl suhkrut
1 dl tärklist (kas kartuli- või maisitärklist)
0,5 dl nisujahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

VAHELE
250 g mustsõstra (toor)moosi

VALGE ŠOKOLAADI KREEM
300 g valget šokolaadi
450 g Kreeka jogurtit
200 ml rõõska koort 35%-list

PEALE
meelepäraseid marju

Esmalt valmista biskviit. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule munakollased ja vahusta kiirelt ühtlaseks. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks. Vala tainas 26-28 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Katsu küpsust tikuga. Lase valmis biskviitpõhjal täielikult jahtuda.

Lõika biskviit horisontaalselt kaheks ja määri alumisele poolele hapukat moosi. Tõsta teine biskviidi pool peale. Valmista kreem. Selleks sulata suuremas kausis valge šokolaad (mina teen seda kõige nõrgema kuumuse juures otse pliidil ilma veevannita). Lisa sulanud šokolaadile toasoe Kreeka jogurt ja sega ühtlaseks kreemiks. Kõige lõpuks vahusta rõõsk koor tihkeks vahuks ja lisa ülejäänud kreemile, sega ühtlaseks. 

Nüüd pane tort kokku. Selleks tõsta moosiga täidetud biskviitpõhi tagasi koogivormi ja vala sellele kreem. Aseta kook vähemalt neljaks-viieks tunniks külmikusse tahenema. Enne serveerimist kaunista pealt meelepäraste marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar