Vahel on nii, et söögitegemisega läheb kiireks ja pole aega pikalt köögis mässata. See lihtne söök siin sisaldab riisi, kana ja köögivilju, maitseb täitsa hästi ning nõuab söögitegijalt üsna väikest hoolt. Köögivilju võib oma äranägemise järgi varieerida. Mina olen teinud porgandi ja hernestega, kuid kindlasti sobivad siia ka paprika, suvikõrvits, brokkol, lillkapsas ja miks mitte ka šampinjonid. Lisandiks sobivad juurde värke salat ja külm hapukoore kaste.
Vaja läheb:
2,5 dl pikateralist keetmata riisi
500 g kanafileed (sobib nii rinna-, kintsu- kui ka sisefilee)
5 dl puljongit (võib teha puljongikuubikust)
2 dl 35%-list rõõska koort
2 suurt porgandit
peotäis rohelisi herneid (võivad olla külmutatud)
soola, pipart
vormi määrimiseks võid
kana praadimiseks õli
Lõika kanafilee tükkideks ja prae pannil õlis kiirelt kuldseks (ei pea seest valmis saama, kana küpseb ahjus edasi). Maitsesta kana soola ja pipraga. Lõika puhastatud porgandid väikesteks kuubikuteks. Määri ahjuvorm võiga. Vala vormi keetmata riis, praetud kanatükid, porgandikuubikud, rohelised herned. Kõige lõpus vala vormi puljong ja rõõsk koor. Vajadusel lisa soola ja pipart. Pane vorm eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde küpsema. Küpseta umbes tund aega. Söö koos värske salati ja külma hapukoore kastmega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar