Kodujuust on väga tänuväärt toiduaine ja olen seda salatites üsna tihti kasutanud, vahel harva ka tortides. Nüüd aga küpsetasin esmakordselt kodujuustu-pannkooke ja need tulid üli-super head! Taevalikult kohevad ja maasika toormoosiga ütlemata hõrgud. Põhiline on koogikesi mitte üle küpsetada, kuna siis käitub kodujuust nagu tavaline juustki - läheb kõrbema ja muutub kõvaks. Nii et tasa ja targu.
PANNKOOGID:
3 muna
2 dl kodujuustu
2 dl hapukoort
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut
0,5 tl soola
praadimiseks õli või võid
praadimiseks õli või võid
LISAKS
moosi, marju
Eralda munavalged ja -kollased. Munakollaste hulka sega kodujuust ja hapukoor ning omavahel segatud kuivained. Vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult tainale. Küpseta pannil väheses võis või õlis väikesed lusikapannkoogid. NB! Jälgi kuumust - liiga kõrgel kuumusel läheb kodujuust kõrbema ja muutub kummiseks.
Söö kohe koos meelepärase moosiga ja/või marjadega.
Retsept on pärit ajakirjast Hetk (suvi 2017)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar