Pilt

Pilt

Itaalia-hõnguline kihiline võileib mozzarella ja salaamiga

Rohke täidisega, imeliselt maitsev suur võileib, mille tegemine käib kiirelt ja lihtsalt. Sobib ideaalselt perele hommikusöögiks, piknikule kaasavõtmiseks või niismaa kergeks eineks. Pildil oleva võileiva vahel on ka kurgiviilud, mis sinna tegelikult ei käi. Tegin paar sektorit kurkidega, kuna seltskonnas oli üks väike tulihingeline kurgifänn, kes vastasel korral poleks olnud nõus suutäitki sellest võileivast sööma. Kahjuks ei pannud ma piknikumelus tähele, et fotole sattus just kurkidega tükk. Aga jah, soovitan teha tomatitega.


Vaja läheb:
1 pehme sai (kas ümmargune või piklik)
250 g mozzarellat
100 g salaamit
2-3 suuremat tomatit
2 spl pestot
2 spl sulatatud juustu
värsket basiilikut (soovi korral)
soola, pipart

Lõika sai horisontaalselt pooleks. Määri mõlemale poolele esmalt sulatatud juustu ja seejärel pestot. Lõika tomatid ja mozzarella viiludeks (salaami ka, kui see on ühes tükis ostetud). Lao saia alumisele poolele kihiti mozzarellat, tomatit ja salaamit, seejärel uuesti mozzarellat, tomatit ja salaamit. Tomatile ja mozzarellale võid natuke soola ja pipart peale puistada. Soovi korral võid kihtide vahele pista värsket basiilikut. Aseta kõige peale saia ülemine pool ja vajuta võileib õrnalt tihedamaks. Kata toidukilega, aseta peale võike raskus ja tõsta vähemalt tunniks-paariks külmkappi maitsestuma. Piklik sai lõika viiludeks, ümar sektoriteks.


Retsept ja idee ajakirjast "Hetk" (suvi 2017)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar