Pilt

Pilt

Pealinna salat kanaga

Pealinna salati ajalugu ulatub kaugele minevikku ja vaevalt leidub eestlast, kes seda ei teaks. Tegu on tõelise klassikuga, mis võlub oma lihtsuse ja pretensioonitusega. Parima salati saab loomulikult suvel, kui saab kasutada värsket kartulit, porgandit, kurki ja rohelisi herneid. Kuid otseloomulikult saab üsna hea tulemuse ka muul ajal.  

Fotot ma kahjuks teha ei jõudnud, kuna serveerimisega läks kiireks ja enne kui ma arugi sain oli kauss juba tühjaks söödud. Kiidusõnu ja retseptiküsimisi oli üksjagu! Seega pilt tuleb millalgi hiljem, kui seda salatiti uuesti tegema juhtun. Jäädvustan selle kuldaväärt retsepti siia ikkagi juba ära, et see meelest ei läheks. 

Vaja läheb:
300 g tükeldatud grill- või suitsukana liha
4 suuremat tükeldatud keedetud kartulit
2 väiksemat keedetud ja tükeldatud porgandit
pool pikka tükeldatud kurki (või umbes sama palju lühikesi kurke)
2 marineeritud tükeldatud kurki
100 g nõrutatud konservherneid
3 keedetud ja tükeldatud muna
1 dl värskeid või külmutatud rohelisi herneid
200 g paksemat hapukoort
200 g majoneesi
soola, pipart
soovi korral sinepit 
värsket hakitud tilli

Sega hapukoorest, majoneesist, tillist ja sinepist kokku salatikaste, maitsesta soola ja pipraga. Kalla suuremasse kaussi kõik salati komponendid, vala kaste peale ja sega läbi. Vajadusel lisa soola ja pipart. Lase salatil enne serveerimist tunnike-paar külmas maitsestuda.

NB! Kui plaanid salatit alles järgmisel päeval süüa, siis lisa värske kurk salatile vahetult enne söömist. Värske kurk on väga veerikas ja soolakas keskkonnas hakkab ta vett välja ajama. See muudab omakorda salati vesiseks ja ka maitse pole enam nii hea.

*Retsepti leidsin ajakirjast Oma Maitse (sept. 2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar