Pilt

Pilt

Laimi-toorjuustukreemiga porgandikook

Rõõmsalt erkkollane kook mõjub hallil südatalvel nagu päikesekiir! Tänu rohkele porgandile jääb tulemus tõeliselt mahlane ja mahe. Kes pelgab porgandimaitset, siis võin rahustuseks öelda, et seda tunda ei jää. Hapukas laimi-toorjuustukreem sobib muheda porgandibiskviidiga ülihästi, sidudes kõik maitsed ideaalseks tervikuks. 

Maitses kõigile sööjatele väga ja läheb kindlasti kordamisele!


 Koogi läbilõige jääb ilusti triibuline, justkui joonlauaga mõõdetud...


Antud kogusest saab ca 24 koogilõiku

PORGANDIBISKVIIT
500 g toorest porgandit (puhastatud kaal)
4 suurt muna
200 g suhkrut
näpuotsaga soola
240 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
100 g mahedamaitselist õli (u 1,5 dl)

LAIMI-TOORJUUSTUKREEM
400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
300 g paksemat hapukoort
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1-2 laimi mahl ja riivitud koor (oleneb kui tugevat laimimaitset soovid)

KAUNISTAMISEKS
Füüsaleid

Porgandibiskviidi tegemiseks koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sega esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu munavahu hulka.

Kalla pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus  umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta teine porgandibiskviit samal moel.

Laimi-toorjuustukreemi tegemiseks sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks kreemiks.

Kui biskviidid on täielikult jahtunud, siis saab koogi kokku panna. Selleks lõika mõlemad porgandibiskviidid kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale veerand toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad neljakihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).
Kaunista kook füüsalitega.


Algne retsept siit.


2 kommentaari:

  1. Väga hea kook!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, et meeldis! See kook on üks minu lemmikuid - parajalt magus, mahlane ja kergelt hapukas.

      Kustuta