Lihtsalt valmiv ja efektse väljanägemisega salat, mis pakatab värskusest, kuid on samal ajal ka toitev. Parima salati saab suve teisel poolel, kui kodumaiseid värskeid köögivilju saada on. Eriti ilusa tulemuse saab siis, kui kasutada erinevat värvi tomateid.
Jagub 10-15-le
SALAT
1 punt frillice salatit
1 karp erinevate salatilehtede segu (nt lehtpeet, rukola, spinat, lollo rosso jne)
500 g kirsstomateid
1 väiksem paprika
pool pikka kurki
5 cm jupp porrulaugu valget osa
400 g suitsukanafileed
200 feta juustu
musta pipart
KASTE
0,5 dl oliiviõli
poole sidruni mahl
1 tl mett
0,5 tl mahedamat sinepit
soola
Kata suurema vaagna äär frillice salatilehtedega (vajadusel rebi lehed natuke väiksemaks). Vaagna keskosa kata salatilehtede seguga. Lõika kirsstomatid pooleks ja puista salatilehtede peale. Haki suitsukana kuubikuteks ja lisa ühtlase kihina salatile. Viiluta kurk, paprika ja porrulauk ja puista samuti vaagnale. Kõige viimasena lõika feta juust kuubikuteks ja laota ühtlaselt salatile.
Kastmeks sega omavahel oliiviõli, värskelt pressitud sidrunimahl, mesi, sinep ja sool. Nirista kaste salatile vahetult enne serveerimist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar