Pilt

Pilt

Tosca kook õuntega

See õunakook on üks minu kindlatest lemmikutest. Põhi jääb mõnusalt niiske nagu tosca koogil ikka. Hapukad õunad ja magus-krõbe mandlikate muudavad maitse täiuslikuks.



PÕHI
100 g pehmet toasooja võid
125 g suhkrut
3 suurt muna
225 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
soola
1 dl rõõska koort

VAHELE
5 tk keskmist kodumaist hapukat õuna

KATE
75 g võid
125 g suhkrut
2 sl nisujahu
100 g mandlilaaste
0,5 dl rõõska koort

Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Hõõru suhkur ja või vahule. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vaheldumisi rõõsk koor ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud nisujahu. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Katte valmistamiseks kuumuta potis või ja suhkur, lisa jahu, rõõsk koor ja mandlilaastud. Kuumuta segu paar minutit, kuni see pakseneb. Võta kook ahjust välja, laota peale õunakuubikud ning seejärel tõsta lusikaga peale mandlisegu. Küpseta veel 20-25 minutit, kuni kook on pealt kuldne. 


Algne retsept siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar