Parajalt krehvtine salat, mida on lihtne teha ja mis säilib külmikus kuni paar nädalat, kuid väga maitsev juba ka valmistamise päeval. Kurk on väga hea maitsete endasse tõmbaja, seega on sellised äkilised marinaadid kurkidele justkui loodud.
Vaja läheb:
2 kg väikeseid kurke
1 väiksem terve küüslaugupea
2 sibulat
2 spl suhkrut
2 spl meresoola
3 spl äädikat 30%
punt värsket tilli
2 spl mahedamaitselist Põltsamaa sinepit
musta pipart
Koori kurgid ja viiluta. Haki sibul, küüslauguküüned ja till peeneks. Lisa aedviljadele sool, suhkur, must pipar, äädikas ja sinep. Sega kõik ained omavahel korralikult läbi.
Lase salatil kaane all vähemalt 24 tundi seista, aeg-ajalt sega. Säilita külmkapis!
Retsept pärineb Toidutarest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar