Pilt

Pilt

Kaerapiim

Mõnusalt paks ja toitev jook, mis täidab hästi kõhtu ning on pungil kiudainetest, lisaks 100% taimne. Kaer eristub teistest teraviljadest oma kõrge valgu ja rasva sisaldusega, mistõttu võib seda jooki julgesti kaerapiimaks nimetada.  Eriti hea värskete marjadega.


Vaja läheb (400 ml):
120 g kaerahelbeid
50 g rosinaid (soovitatavalt heledaid)
näpuotsatäis soola
1+3 dl vett
serveerimiseks värskeid marju 

Pese rosinad, vala peale 1 dl keeva vett ja lase seista üks tund. Vala kaerahelbed üle 3 dl keedetud ja jahutatud veega ja lase samuti üks tund seista. Sega komponendid kokku ja surista blenderis ühtlaseks. Kui tuli liiga paks, lisa veel natuke keedetud vett.  Lase tunnike veel laagerduda. Serveerimisel raputa peale meelepärasid marju.


Algne retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse (Märts 2016)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar