See jäätis on lihtsalt vastupandamatult hea! Karamelliga kaetud Kreeka pähklid annavad koorejäätisele erilise hõrgu maitse. Osad pähklid tuleb kindlasti jätta pealeraputamiseks - annavad mõnusat krõmpsu.
Karamelliga kaetud Kreeka pähklid:
JÄÄTISEMASS
8 dl rõõska koort 35%
1 purk (ca 400 g) magusat kondenspiima
1 tl vaniljesuhkrut
TÄIDIS
2 dl Kreeka pähkleid
4 spl pruuni suhkrut
Kõigepealt valmista ette pähklid. Selleks sulata pruun suhkur väiksemas potis. Seda tuleb teha rahulikult, väiksel tulel, et vältida suhkru kõrbemist. Ole ettevaatlik - suhkur läheb väga kuumaks ja võib ka praksuda! Sega Kreeka pähklid kuuma vedela suhkruga nii, et pähklid oleksid ilusti karamelliga kaetud. Kalla pähklid küpsetuspaberile kuivama ja jahtuma. Kui pähklid on jahtunud, haki nad natuke väiksemaks ja jäta ootele, kuni teed jäätisemassi valmis.
Sega kondenspiim vaniljesuhkruga. Vahusta rõõsk koor ja sega kondenspiimaga ühtlaseks kreemiks. Kõige lõpuks sega sisse 2/3 pähklitest (ülejäänu jääb pealepuistamiseks). Sega õrnalt läbi ja pane vähemalt kaheksaks tunniks sügavkülma.
Algne retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse (veebruar 2016)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar