Pilt

Pilt

Tatrarull karamellikreemi ja maasikatega

Tervislikust tatrajahust küpsetatud rullbiskviit maitseb imehea, eriti koos värskete maasikate ning karamellikreemiga. Tatrajahul on kergelt pähkline maitse, mis on mõnus vaheldus tüüpilistele nisujahust tehtud küpsetistele. Lähtusin sellest retseptist siin, kuid siit-sealt kohendasin retsepti natuke.

Hea võimalus teha gluteenivabalt midagi tõeliselt head.



BISKVIIT
4 suurt muna
4 spl toortatrajahu 
4 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit

KREEM
200 g toorjuustu
190 g keedetud kondenspiima
300 ml rõõska koort 35%
0,5 tl vaniljesuhkrut

PEALE JA VAHELE
200 g maasikaid 

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta sisse ka munakollased. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud tatrajahu ja sega ettevaatlikult segamini. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni biskviit on küps.

Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Tõmba enne all olnud paber ettevaatlikult ära ja keera biskviit koos alumise paberiga rulli. Lase täielikult jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust koos keedetud kondenspiimaga. Lisa vaniljesuhkruga vahustatud koor ja sega läbi. Kata biskviit ühtlaselt kreemiga ja kata väikeste maasikatükkidega (jäta natuke kreemi ja maasikaid kaunistamiseks). Keera biskviit rulli ja lase seista jahedas kaks tundi kuni üleöö.

Enne serveerimist kaunista rullbiskviit värskete maasikate ja kondenspiima kreemiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar