Pilt

Pilt

Suvikõrvitsa-šokolaadikook

Mõnusalt mahe ja mahlane kook, millesse on osavalt ära peidetud suur ports suvikõrvitsat. Retsepti leidsin siit. Omalt poolt lisasin koogile toorjuustu-šokolaadi glasuuri, värskeid marju ja šokolaadi laastusid. Maitses kõigile sööjatele väga-väga hästi! Nüüdseks olen seda kooki juba kaks korda teinud (üks kord vaarikatega ning teine kord mustikate ja murelitega) ja teen kindlasti millalgi jälle. Alljärgnevalt siis minu versioon sellest koogist.

Kook saab viimase lihvi šokolaadilaastudest......


...kuid kauni ja maitsva koogi saab ka nii:



KOOK
2,5 dl nisujahu (1 dl sellest võiks olla täisterajahu)
0,5 dl jämedaid kaerahelbeid
2 dl valget suhkrut
0,75 dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
1 tl soodat + natuke sidrunimahla
0,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
0,5 tl jahvatatud kaneeli
2 muna
1,75 dl taimeõli
3,75 dl riivitud suvikõrvitsat
peotäis mandlilaastusid

GLASUUR
200 g toorjuustu
50 g tumedat šokolaadi
50 g tuhksuhkrut

PEALE
200-250 g värskeid marju
30 g tumedat šokolaadi, laastudena (saab ka ilma)

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel sidrunimahlaga segatud sooda. Lisa ka jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud suvikõrvits ja mandlilaastud.
Kalla taigen 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta umbes 50-60 minutit (katsu küpsust tikuga). Jahuta kook täielikult. 

Glasuuri jaoks sega toasoe toorjuust tuhksuhkru ja sulatatud šokolaadiga. 

Šokolaadilaastude tegemiseks sulata 30 g šokolaadi ja määri küpsetuspaberi peale õhukese kihina ühtlaselt laiali. Lase täielikult hanguda (kui tuba on väga soe, aseta külmkappi). Tõmba spaatli või laiema pannilabidaga kaunid laastud. Hoia kuni kaunistamiseni külmas. 

Määri glasuur koogile, lao peale marjad ja šokolaadilaastud.

2 kommentaari:

  1. Tohutult hea kook! Kerge ja ja samas šokolaadiselt magus ☺

    VastaKustuta
  2. Tore, et maitses:) See retsept on ikka tõeliselt hea leid!

    VastaKustuta