Pilt

Pilt

Praetud suvikõrvitsaõied

Suvikõrvits on üks äärmiselt tänuväärne ja produktiivne taim - esiteks kasvatab ta suve jooksul suure hulga vilju ja teiseks on ka nö "tühjad õied" väga maitsvad! Neid õienuppe, mis on suvikõrvitsa viljade küljes ma näppida ei soovita (vigastab vilja). Söögiks võib lõigata õisi, kust ei ole midagi tulemas - neid on ka niikuinii üksjagu.
Mõnus suvine hommikusöök pannkookide asemel.


Vaja läheb:
suvikõrvitsa õisi 
juustu
muna
jahu
piima
soola 
toiduõli

Valmista esmalt tainas. Selleks tuleb teha paksem pannkoogitainas. Vispelda munad kausis lahti ja sega sisse jahu (nii et tuleks pudrupaksune mass) ja natuke soola. Kui jahuklimpe enam pole, hakka vähehaaval lisama piima, ise kogu aeg segades. Lõpptulemuseks peaks olema taigen mis oma paksuselt meenutab keefiri. Jäta taigen ootele.

Puhasta suvikõrvitsaõied mustusest ja putukatest (koduaiast võetud õisi pole pesta vaja). Näpista ära tolmukad.  Pane iga õie sisse juustutükike ja keera õis otsast kokku. Vala pannile natuke õli ja aja pann kuumaks. Keeruta täidetud õisi tainas ja tõsta kiirelt kuumale pannile. Küpseta keskmisel kuumusel kuldseks. Söö kohe, sest siis on ümbris veel krõbe ja sisu mõnusalt pehme ja mahlane.

Paneerimisest ülejäänud tainast võid küpsetada pannkooke - lisa sellele lihtsalt natuke piima, nii et tuleks õige konsistentsiga pannkoogitainas.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar