Mõnusalt krõbedad, ehtsa võiga tehtud juustuküpsised, mis võluvad oma lihtsusega. Kerge vaevaga valmib terve ahjuplaaditäis mõnusaid soolaseid küpsiseid. Retsepti leidsin siit. Teen kindlasti teinekordki, sest küpsised tulid tõesti väga-väga head!
Vaja läheb:
150 g võid
4 dl jahu
2,5 spl külma vett
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g riivitud juustu
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Haki sisse või ja töötle kätega ühtlaseks puruks. Lisa vesi ja riivitud juust ning sõtku tainaks (sõtku ainult nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik, muidu läheb tainas sitkeks ja küpsised tulevad kõvad). Rulli taigen küpsetuspaberi sisse umbes 2 cm läbimõõduga "vorstiks" ja lase külmas 15-30 minutit seista. Lõika "vorst" 1 cm paksusteks viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit kuni küpsised on kuldpruunid ja krõbedad. Lase jahtuda.
4 dl jahu
2,5 spl külma vett
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g riivitud juustu
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Haki sisse või ja töötle kätega ühtlaseks puruks. Lisa vesi ja riivitud juust ning sõtku tainaks (sõtku ainult nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik, muidu läheb tainas sitkeks ja küpsised tulevad kõvad). Rulli taigen küpsetuspaberi sisse umbes 2 cm läbimõõduga "vorstiks" ja lase külmas 15-30 minutit seista. Lõika "vorst" 1 cm paksusteks viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit kuni küpsised on kuldpruunid ja krõbedad. Lase jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar