Maisi hinnatakse tema kõrge toiteväärtuse, vitamiinirikkuse ning rohkete kasutusvõimaluste poolest. Mida kõike temast teha saab! Isegi ühekordseid nõusid, mis oma keskkonnasõbralikkuse ja mõnusa tekstuuriga on paljude poolehoiu võitnud. Aga see selleks... Kui juhtud poes või turul nägema värskeid maisitõlvikuid, siis kasuta juhust ja proovi teha grillitud maisi - ümbert kuldne ja kergelt krõbe ning seest mahlane ja magus. Eriti maitsev koos maitsevõiga.
Vaja läheb:
maisitõlvikuid
võid
maitserohelist (tilli, murulauku, peterselli, küüslauku vms)
soola
Esmalt sega kokku maitsevõi. Selleks peenesta meelpärane maitseroheline hästi peeneks ning sega toasooja või sisse, maitsesta soolaga.
Enne maisi grillimist tuleb maisilehed alla keerata ja mais veega üle loputada (kaugelt maalt toodud ikkagi). Kuivatatud tõlvik määri ümbertringi tavalise võiga kokku ja aseta seejärel grillile. Küpseta keskmisel kuumusel, kuni mais on kaunilt kuldne. Määri peale maitsevõid ja söö kohe soojalt!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar