Pilt

Pilt

Keefirimarinaadis šašlõkk

Suvi pole suvi, kui ei saa süüa sütel küpsetatud mahlast liha koos koorega keedetud värske kartuli ning kurgi-tomati-hapukoore-tilli salatiga. Keefiris marineeritud liha jääb grillides pehme, mahlane ja mõnus!


Vaja läheb: 

1 kg seakaelakarbonaadi

MARINAAD
2 dl keefirit
1 spl valget veiniäädikat või sidrunimahla
2 viilutatud sibulat
3 hakitud küüslauguküünt
2 tl jämedat meresoola
2 tl suhkrut
0,5 tl purustatud musta pipart
2 spl õli

Lõika liha paraja suurusega kuubikuteks. Sega omavahel kokku kõik marinaadiained ja lisa lihale. Sega kõik segamini ja jäta vähemalt 4-5 tunniks külmikusse maitsestuma. Kaks tundi enne grillimist võta liha külmikust välja. Toasoe liha küpseb kiiremini ning ühtlasemalt, mistõttu on tulemus mahlasem ja maitsvam.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar