Pilt

Pilt

Maasika (vaarika) mascarpone tort

Ühest küljest rammus ja kreemine, teisalt aga kerge ja marjane. See on tort, mida PEAB tegema värsketest marjadest - ainult nii on tordis tunda seda õiget suviste marjade hõrku maitset.


BISKVIIT*
2 suurt muna
0,75 dl suhkrut
1,5 spl kartuli- või maisitärklist
1 spl kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 spl jahu


TÄIDIS
250 g mascarponet
150 g paksu hapukoort (nt Smetana) 
3 dl maasika või vaarika toormoosi (peaks olema juba suhkruga)
4 dl rõõska koort 35%
2 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
16 g želatiini + 2 spl toormoosi

PEALE
värskeid marju 

Esmalt valmista biskviitpõhi. Selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 10-15 minutit (kontrolli küpsust tikuga, tikk peab jääma puhas). Jahuta valmis biskviitpõhi täielikult maha ja lõika kaheks kettaks. 

Valmista ette koogivorm. Selleks kata lahtikäiva 26 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Ääred määri kergelt õliga, et tort ilusate siledate servadega tuleks. Aseta alumine biskviitketas koogivormi põhja.

Nüüd tee valmis täidis. Selleks sega omavahel toasoojad hapukoor, mascarpone ja toormoos. Vahusta rõõsk koor suhkrutega. Paisuta želatiini külmas vees ja sulata paari supilusikatäie toormoosiga nõrgal kuumusel. Sega soe želatiinisegu mascarpone-hapukoore segusse. Kõige viimasena lisa täidisele vahukoor. Sega ühtlaseks ja vala pool täidisest alumisele biskviidi kihile. Tõsta peale teine biskviidikiht ja vala sellele ülejäänud täidis. Tasanda koogi pind ja aseta kook vähemalt 5-6 tunniks külmkappi tahenema.

Vahetult enne serveerimist kaunista kook meelepäraste värskete marjadega.


*Kakaobiskviidi retsept pärineb raamatust "Eesti perepeod" (H.Ilves, L.Virkus, A.Kang jt)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar