Pilt

Pilt

Idamaised lihavardad

Väga-väga maitsvad ja maitsetest pakatavad lihavardad*, millele lisavad mahlakust vahelepikitud seened ja köögiviljad. Ka ilma nendeta tehes saab ikkagi väga maitsva tulemuse. 
Retseptis toodud grillimaitseaine ja India maitseainete segu peaks olema ilma soolata ja vaba kõiksugu maitsetugevdajatest. Sellised on olemas näiteks Meiral.



Vaja läheb:
600 g seafileed või  -kaelakarbonaadi
1 suvikõrvits
1 paprika
200 g šampinjone
1 väike purk ananassirõngaid

MARINAAD
1 dl (värskelt pressitud) apelsinimahla
1 dl õli
1 spl grillimaitseainet
1 spl India maitseainete segu
1 spl siirupit
1 spl sojakastet
0,5 tl jämedat meresoola

Lõika liha kuubikuteks. Aseta kaussi väiksem puhas kilekott ja tõsta liha sinna sisse. Sega eraldi kausikeses kokku marinaadiained ja vala lihale. Keera kott kinni ja raputa kõik segi. Aseta külmkappi vähemalt 2-3 tunniks. Umbes pool tundi enne grillimist lisa kilekotti ka seened ning kuubikuteks lõigatud köögiviljad.
Aja liha vaheldumisi seente ja köögiviljadega vardasse ja küpseta ilusaks kuldseks.


* algne retsept "Pereköögi kokaraamat" (L.Viruks, P.Enden; 2007)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar