Pilt

Pilt

Soe salat kruupide ja ahjus küpsetatud köögiviljadega

Söök, mis on üheaegselt nii salati kui ka põhiroa eest. Mõnusalt soe ja toitev, samas värke ja mahlane. Väga mõnus toit just suvel, kui kõik köögiviljad on iseäranis värsked ja maitsvad. Odrakruupide asemel võib kasutada ka näiteks tatart või kuskussi. Retsepti autoriks Veski Mati.


Vaja läheb:
2 dl keetmata odrakruupe
1 kollane paprika
1 punane paprika
1 suvikõrvits
200 g šampinjone
1 punane sibul 
200 g kirsstomateid
100 g  värsket spinatit
3 küüslauguküünt
värsket hakitud peterselli
värsket hakitud murulauku
oliiviõli
sidrunikoort ja -mahla
soola, pipart 

Keeda odrakruupe soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale juhendile (kulub umbes 1 tund). Kurna ja hoia soojas.
Aseta tükeldatud paprikad, suvikõrvits, seened, punane sibul, kirsstomatid ja peeneks hakitud küüslauguküüned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda oliiviõliga ja sega läbi nii, et kõik köögiviljad oleksid õliga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-220 kraadises ahjus aeg-ajalt segades 25-30 minutit, kuni köögiviljad on küpsed (võiks jääda poolkrõmpsuks).

Sega kuumade köögiviljade hulka spinat ja sega, kuni spinat on natuke pehmenenud ja muutub tumedamaks. Sega omavahel keedetud kruubid ja köögiviljad. Maitsesta sidrunimahla ja natukese riivitud sidrunikoorega, värskete hakitud ürtidega, soola-pipra ja täiendava oliiviõliga. Võib süüa nii iseseisva söögina kui ka lisandina liha juurde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar