Üks lihtne, kuid suurepäraselt toimiv kooslus beseest, keedukreemist, vahukoorest ja kirsi-maasika moosist. Sobib väga hästi kergema eine lõpetuseks, kuna on üsna rikkalik ja toitev. Kuid see-eest lihtsalt metsikult hea!
Retsepti leidsin jällegi ajakirjast Oma Maitse (mai 2016), kuid täht-tähelt ma seda ei järginud.
Vaja läheb:
150 g beseeküpsiseid
KEEDUKREEM
400 g 3,5% piima
4 munarebu
80 g suhkrut
30 g maisitärklist
0,5 vanillikauna (või 1 tl vaniljesuhkrut)
30 g võid
VAHUKOOR
200 g 35% vahukoort
1 spl suhkrut
veidi vanillsuhkrut
KIRSI-MAASIKAMOOS
200 g külmutatud või värskeid kirsse
100 g värskeid maasikaid
1 spl suhkrut
Keedukreemi jaoks vahusta munakollased suhkru ja maisitärklisega. Kuumuta piim koos vanillikaunaga (või -suhkruga) keemiseni ning vala siis pidevalt segades munarebumassi hulka. Vala segu tagasi potti ning lase pidevalt segades keema tõusta. Eemalda kohe kuumuselt ja sega hulka või. Kata toidukilega, nii et kile puutuks vastu kreemi, ning jahuta. Kui kasutasid vanillikauna, siis see tuleb enne serveerimist kreemist eemaldada.
Vahusta rõõsk koor suhkruga. Lõika kirsid ja maasikad väikesteks tükkideks ja sega suhkruga ühtlaseks. Ehita magustoit kaussi (või väikestesse magustoidu kausikestesse), pannes vaheldumisi beseeküpsiseid, keedukreemi, moosi ja vahukoort.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar