Pilt

Pilt

Sinepine magus-hapu kanakaste

Väga maitsev kaste, mille õnnestumises mängivad olulist rolli maitseainete ja liha eelnev praadimine. Kui panna kõik ained toorelt potti, siis nii maitsvat tulemust ei saa. Paljud maitseained (nt küüslauk, ingver, vürtsköömen, paprika) omandavad oma parimad maitseomadused just pannil kuumas õlis kergelt kuumutades. Ka liha tasub enne potti panekut kergelt paneerida ning panni pealt läbi lasta - see annab kastmele mõnusalt tummise maitse.

KANA
1 kg kana kintsufileed
2 spl maisitärklist või nisujahu
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
praadimiseks õli

KASTE
4 spl ketšupit
2 spl mahedamat teralist sinepit
1 spl mett
4 spl magusat tšillikastet 
2 spl valgeveiniäädikat
4 küüslauguküünt
pöidlaotsa suurune jupp ingverit
peotäis rohelist sibulat
3 spl sojakastet või Teriyaki kastet
1 tl jämedat meresoola
3 dl vett

Esmalt valmista kaste. Selleks peenesta küüslauk ja ingver hästi peeneks ja kuumuta pannil õlis minut-kaks (pruunistada ei tohi). Haki roheline sibul peeneks. Sega kausis omavahel kõik kastmeained.
Nüüd valmista ette kana. Sega suuremas kausis omavahel maisitärklis (või nisujahu), paprikapulber ja jahvatatud vürtsköömned. Lõika kanafileed suupärasteks tükkideks, pane samuti kaussi ja sega korralikult tärklise (jahu) seguga (nii et kõik kanatükid oleks ühtlaselt sellega kaetud). Kuumuta pannil õli ja prae kanatükid jaokaupa kuldseks (igat pannitäit prae 3-4 minutit, seest peabki tooreks jääma). Pane kanatükid kaanega ahjupotti, vala kaste peale, kata kaanega ning pane ahju küpsema. Küpseta 1 tund 200 kraadi juures ja siis veel 25-30 minutit 180 kraadi juures.

Serveeri riisi ja värske salatiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar