Pilt

Pilt

Šašlõkk tomatises sibulamarinaadis

Kellele meeldib sütel küpsetatud mahlane šašlõkk, sellele meeldib kindlasti ka see variant. Esindatud on nii kergelt magus, soolane kui ka hapu maitsenüanss. Liha jääb tõeliselt mahlane ja maitsev!


Vaja läheb:
1 kg seakaelakarbonaadi või -välisfileed
2 viilutatud sibulat
0,5 dl valgeveiniäädikat (sobib ka riisiäädikas)
1 väiksema sidruni mahl
0,5 dl oliiviõli (või muud heamaitselist toiduõli)
4 spl BBQ tomatikastet
1 tl tšillipulbrit
1 tl paprikapulbrit
2 tl kuivatatud peterselli (või 2-3 spl värsket, hakitud peterselli)
2 tl jämedat meresoola
purustatud musta pipart

Lõika liha parajateks kuubikuteks. Aseta puhas kilekott paraja suurusega kaussi. Tõsta liha kilekotti, lisa ka sibulaviilud. Sega eraldi kausikeses kokku marinaadiained ja vala samuti kilekotti. Sulge kilekott sõlmega ja raputa kõik ained korralikult segamini. Aseta külmikusse vähemalt 3-4 tunniks. Aegajalt käi kilekotti mudimas/raputamas, et maitsed ühtlasemalt seguneksid. 

Kaks tundi enne grillimist võiks liha külmikust välja võtta, et liha jõuaks saavutada toatemperatuuri. Siis küpseb liha ühtlasemalt ning tulemus saab mahlasem ja maitsvam. Aja liha vardasse ja küpseta sütel ilusaks kuldseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar