Pilt

Pilt

Pavlova

Pavlova on selline tort, kus silmailu ja maitsenauding on ideaalses tasakaalus. See on tort, mis ei jäta kedagi külmaks - isegi lapsed söövad suurima heameelega. Ja mis põhiline - sellist hõrgutist ei ole üldse keeruline ise kodus valmistada. Juhindusin sellest retseptist siin, kuid kreemi tegin rohkem. Mina tegin Pavlovat esimest korda ja õnnestus suurepäraselt - kook kadus laualt väga kiirelt.



BESEEPÕHI
6 suurt toasooja munavalget
300 g suhkrut
0,25 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
1 spl kartuli- või maisitärklist
2 tl valget veiniäädikat või sidrunimahla 

KATE 
3 dl rõõska koort
300 g vanilje kohupiimapastat
ca 1 kg erinevaid marju või puuviljatükke
tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 160 kraadini. Joonista küpsetuspaberile umbes 28 cm rõngas (seda saab teha ümmarguse koogivormi abil), tõsta see ahjuplaadile nii, et joonistatud pool jääks vastu ahjuplaati (küpsetuspaber paistab päris hästi läbi).
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur kolmes jaos ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu (suhkrukristalle ei tohi enam näha olla). Puista peale tärklis, veiniäädikas ja vaniljesuhkur ning mikserda läbi. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).

Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning alanda kohe ahju kuumust 110 kraadini. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks praokile ning lase Pavloval ahjus täielikult jahtuda. Tõsta jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.

Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks, sega kohupiimakreemiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse ja kaunista pealt marjade või puuviljadega. Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.

NB! Pavlova tuleb kaunistada vahetult enne serveerimist - siis on kindel, et besee on endiselt krõbe ja mõnus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar