Mõnusalt pikantne magus-hapu marmelaad, millele lisab huvitava maitse ingver. Sobib lihtsalt suurpäraselt kas croissant'i või röstsaiaga söömiseks. Leidsin retsepti ühest oma lemmikajakirjast* ja teadsin kohe, et pean seda esimesel võimalusel proovima. Marmelaad õnnestus tõesti väga hästi! Nii et keda vaevab rabarberiuputus, siis see siin on üks võimalus, kuidas see rõõmsalt üle elada.
Vaja läheb:
400 g rabarberivarsi
10 g kooritud ingverit
400 g moosisuhkrut
Puhasta ja koori rabarberivarred ja lõika 0,5 cm pikkusteks viiludeks. Jämedamad varred poolita enne pikuti. Haki ingver hästi peeneks. Pane rabarber ja ingver koos suhkruga potti, sega läbi ja jäta seisma vähemalt viieks tunniks, veel parem kui üleööks.
Aja marmelaad keema ja keeda tasasel tulel 10 minutit (riisu ka tekkinud vaht). Kalla kohe steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
*Oma Maitse (mai 2016)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar