Mõnusalt toekas supp pärineb Vene köögist. Eriliseks ja väga-väga maitsvaks teevad selle supi marineeritud kurgid ja odratangud.
Vaja läheb:
500-600 g sealiha
6 keskmist kartulit
2 suuremat porgandit
1 sibul
3 marineeritud kurki + natuke kurgivedelikku
2 l vett
3-4 puljongikuubikut
1 dl odratangu
2 loorberilehte
6-7 tera must pipart
soola
praadimiseks õli ja võid
Lõika liha kuubikuteks ja pruunista panni peal õlis. Tõsta liha potti, kus suppi tegema hakkad. Pruunista hakitud sibulat ja porgandikuubikuid võis 5-7 minutit. Lisa samuti potti. Vala peale vesi, lisa tangud, musta pipra terad, loorberilehed ja puljongikuubikud. Vajadusel lisa soola. Hauta 45-60 minutit. Puhasta ja tükelda kartulid ning lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme. Haki marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks ja lisa samuti potti. Lisa ka natuke kurgivedelikku. Keeda veel umbes 10 minutit.
Serveeri hakitud värske tilliga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar